Zoeken

Franse lening om Marokkaanse luchthavens veiliger te maken

27 juli 2019 - 12:20 - Economie

©

Het Franse ontwikkelingsagentschap AFD heeft een lening van 50 miljoen euro en een subsidie van 400.000 euro aan Marokko toegekend om de veiligheid in de luchthavens te verbeteren.

De lening werd aan het Marokkaans agentschap voor luchthavens ONDA toegekend. Mihoub Mezouaghi, directeur van het AFD in Marokko, stelt dat het geld het ONDA zal helpen om een "efficiënt, duurzaam en veilig luchtvervoer" te garanderen.

Ecofin bericht tevens dat het AFD in haar strategie voor de periode 2017-2022 voor Marokko, volgende objectieven heeft: het menselijk kapitaal beschermen, het land aantrekkelijk maken, de sociale cohesie verbeteren en de regionale ongelijkheden verminderen, de energetische en ecologische overgang en de aanpassing aan de klimaatverandering.

Het agentschap zal over een periode van vier jaar jaarlijks tussen 350 en 400 miljoen euro aan Marokko lenen. Het AFD en het koninkrijk werken al sinds 1992 samen. De financieringen van het agentschap bereiken ruim 5,7 miljard euro. Marokko is daarmee de eerste begunstigde van het AFD in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team