Zoeken

Marokko leent geld voor expressweg Tiznit-Dakhla

21 juni 2019 - 13:23 - Economie

©

Marokko heeft een nieuwe lening afgesloten bij het Arabische fonds voor economische en sociale ontwikkeling Fades voor de bouw van een expressweg tussen Tiznit en Dakhla via Laayoune.

Een leningsovereenkomst werd eerder deze week door ministers Mohamed Benchaaboun van Economie, Abdelkader Amara van Uitrusting, Vervoer en Logistiek en Abdellatif Yusuf Al-Hamad, directeur van Fades, gesloten.

Volgens deze overeenkomst worden twee leningen aan Marokko toegekend. Een eerste lening van 2,27 miljard dirham is bestemd voor de expressweg van Laayoune, waarvan de aanleg reeds begonnen is en een belangrijk onderdeel is van de weg tussen het noorden en het zuiden van Marokko.

De tweede lening heeft betrekking tot de verhoging van de Mohammed V dam in de regio Oriental. Het doel is de wateren van de Oued Moulouya beter te beheren en de waterreserve te vergroten.

Marokko en het Fades werken al 40 jaar samen. Het fonds leende al voor ruim 4,4 miljard dollar aan Marokko voor verschillende infrastructuurprojecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team