Zoeken

Franse joden nemen het op voor moslimkinderen

28 november 2020 - 15:00 - Wereld

©

Bekende Franse joden hebben een petitie ondertekend om de rechten van moslimkinderen te beschermen. Na de moord op de leraar Samuel Paty worden er honderden meldingen gedaan van vermeende terroristische activiteiten in Frankrijk, meldt nieuwsbron Saphirnews.

Moslimkinderen en hun ouders ondergaan sinds de moord op de leraar allerlei onderzoeken naar extremisme. 38 prominente Franse joden zijn daarom een petitie gestart om de rechten van moslimkinderen in Frankrijk te waarborgen. In de brief staat: "We moeten de moslimkinderen net zo beschermen als alle andere kinderen." De ondertekenaars zijn onder andere voormalig directeur van Artsen Zonder Grenzen, Rony Brauman en journalist Dominque Vidal. Frans oud-verzetsheld Adolfo Kaminsky (95 jaar) zegt: "De kindertijd moet geen kwestie zijn van achterdocht, maar van bescherming." Volgens hem worden momenteel honderden kinderen vervolgd en gemeld bij de autoriteiten vanwege terrorisme.

Het controleren van moslimkinderen gebeurt onder toezicht van het ministerie van Nationale Opvoeding, melden de prominenten in de petitie. Ook halen ze er de geschiedenis bij. Duizenden joodse kinderen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog op een barbaarse manier vervolgd in Frankrijk. Dit kwam mede doordat antisemitisme in de Franse samenleving was opgenomen. Het riep daarom ook geen weerstand op. Wel hameren ze erop dat de geschiedenis van toen in een ander historisch context gebeurde dan wat er nu gaande is.

In dezelfde brief prijzen ze de Franse leraren aan in deze onrustige tijd, die hun werk moeten doen volgens de richtlijnen van de overheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team