Zoeken

Nederland: 125.000 mensen tekenen petitie tegen beledigen profeet Mohammed

14 februari 2021 - 15:20 - Wereld

©

De islamitisch geïnspireerde partij Nida heeft vrijdag een petitie tegen het beledigen van de profeet Mohammed symbolisch aan de deur van de Ridderzaal in Den Haag gespijkerd, omdat Tweede Kamerleden de petitie niet in ontvangst willen nemen. Bijna 125.000 mensen hebben die petitie ondertekend.

Lijsttrekker Nourdin El Ouali vindt dat de politiek de ondertekenaars au sérieux moet nemen. "Deze stem wordt niet gezien en begrepen in de Tweede Kamer. Geen Kamerlid heeft de petitie getekend. Wat een minachting van meer dan 125.000 staatsburgers."

De opstellers en ondertekenaars van de petitie vragen aan de overheid om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. In de Tweede Kamer was er in november vorig jaar enorm scherpe kritiek op de petitie. Verschillende Kamerleden vonden het ongepast dat die kort na de jihadistische moord op de Franse leraar Samuel Paty werd opgesteld. Paty werd vermoord omdat hij een Mohammed-cartoon had getoond in zijn klas.

De partij Nida die zich op de islam inspireert, hoopt bij de verkiezingen op 17 maart in de Tweede Kamer te komen. De partij zit in de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Almere.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team