Zoeken

Enige islamitische middelbare school in Parijs moet sluiten

10 december 2020 - 12:20 - Wereld

©

De Franse staat besluit om veiligheidsredenen het Parijse MHS college en lyceum te sluiten. Dit is de enige islamitische middelbare school in de Franse hoofdstad. Daardoor moeten 110 leerlingen en 18 werknemers, halverwege het jaar de school verlaten.

Dit besluit werd genomen na een interdepartementale inspectie op 17 november 2020. De studenten werden op die dag omringd door een veertigtal controleurs, inspecteurs en ministeriële ambtenaren, waaronder veel politieagenten, meldt de inrichting in een bericht. "De controle was voornamelijk bedoeld om de naleving van de veiligheidsnormen van de gebouwen van de vestiging met betrekking tot de ERP-regelgeving te verifiëren" (regelgeving met betrekking tot het onthaal van publiek in openbare gebouwen), leggen de schoolbestuurders uit.

"Wij willen graag beantwoorden aan de wettelijke veiligheidsnormen en hadden daarom al kostelijke en substantiële werkzaamheden verricht om daaraan te voldoen. De bevoegde autoriteiten benadrukken in hun waarnemingen echter tekortkomingen in verband met de veiligheid van het gebouw", zeggen de verantwoordelijken van de school. Ze betreuren dat van alle organisaties die in het gebouw aanwezig zijn, alleen MHS Paris wordt vervolgd en veroordeeld. Sommige structuren die het gebouw delen vallen zelfs onder verschillende ministeries die onderworpen zijn aan dezelfde voorschriften en ook kinderen opvangen, van wie sommigen een ernstige handicap hebben.

Het onmiddellijk gevolg is dat 110 studenten de school halverwege het jaar moeten verlaten en het onderwijsteam dat uit 18 mensen bestaat, werkloos is geworden. De directeur van de school wordt ook nog eens geconfronteerd met een zware strafrechtelijke veroordeling.

"We zijn het niet eens met deze onevenredige en willekeurige beslissing van de autoriteiten die geen rekening houdt met het welzijn van de kinderen in deze ongekende situatie. Daarom zijn we momenteel bezig met het opzetten van collectieve acties om onze instelling te verdedigen", zeggen de schoolbestuurders die oproepen tot een "verantwoordelijke, verenigde en vreedzame solidariteit in het licht van dit onrecht."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team