Zoeken

Franse douane verijdelt drugssmokkel uit Marokko van 19 miljoen euro

5 februari 2023 - 21:00 - Wereld

©

Op de autoweg A63 bij de tolpoortjes van Saugnac-et-Muret in Frankrijk, hebben douaniers een vrachtwagen onderschept die afkomstig was uit Spanje en een belangrijke hoeveelheid drugs in een lading tarwe vervoerde. Een Marokkaans koppel werd gearresteerd en in bewaring genomen.

De operatie vond plaats in de nacht van maandag 30 januari, nadat politiehonden de drugs had opgespoord. Douanebeambten vonden 2,41 ton cannabishars en 9,75 kilo wiet afkomstig uit Marokko in het voertuig. De drug was verstopt in speciaal ingerichte ruimtes onder de lading tarwe die de gehele aanhangwagen vulde, volgens Le Figaro. De waarde van de drug wordt geschat op meer dan 19 miljoen euro.

Lees ook: Marokkaanse drugssmokkelaars gearresteerd met vals humanitair konvooi naar Oekraïne

Een Marokkaans koppel reed met de vrachtwagen, die een paar dagen eerder al in Cambrai, in het noorden van Frankrijk door de politie was opgemerkt. Beide passagiers werden gearresteerd en in bewaring gesteld. Ze verschenen donderdag voor de rechter en werden aangeklaagd voor drugssmokkel in een georganiseerde bende en medeplichtigheid aan een criminele organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team