Zoeken

Vrachtwagenchauffeur met schulden veroordeeld voor drugssmokkel, gezin zit in Marokko

26 mei 2023 - 13:00 - Wereld

©

Een Spaanse vrachtwagenchauffeur die diep in de schulden zit en wiens gezin in Marokko woont, is in Frankrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor het vervoeren van 90 kilo cannabis die bestemd waren voor Duitsland.

Naast een gevangenisstraf kreeg de vrachtwagenchauffeur ook een douaneboete van 899.700 euro opgelegd. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen, meldt Midi Libre. Tijdens de zitting legde hij uit waarom hij had besloten om drugs te smokkelen. "Ik had schulden. Ik heb een vrouw en een kind die in Marokko wonen... Als ik kon, zou ik teruggaan in de tijd. Het was niet helder in mijn hoofd. Ik was in een faillissementssituatie. De staat eiste veel geld van me. En toen kwam ik in deze waanzin terecht," verklaarde de verdachte.

Lees ook: Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs betrapt met half ton hasj in Algeciras

Op 18 mei rond 13.30 uur werd de 62-jarige Spaanse man uit Murcia, die op een parkeerplaats langs de A9 in Frankrijk geparkeerd stond, gearresteerd door douaniers. Een speurhond had de drugs gevonden. In de vrachtwagen vonden de douaniers 80 thermisch verzegelde zakjes (ongeveer 90 kilo cannabis) verstopt in een kist. De vrachtwagenchauffeur was bekend bij de Spaanse justitie. Hij stond er reeds onder gerechtelijk toezicht voor drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team