Zoeken

Frans-Marokkaans Kamerlid slaat tegenstander neer na racistische uitlatingen

3 september 2017 - 13:10 - Wereld

©

M’Jid El Guerrab, Franse Kamerlid van Marokkaanse afkomst, is deze week in opspraak gekomen na een politieke tegenstander tegen de grond te hebben geslagen.

Boris Faure van de Franse socialistische partij viel El Guerrab verbaal aan nabij zijn woning in Parijs. Volgens getuigen werd El Guerrab een "vuile Arabier die enkel voor zijn eigen gemeenschap opkomt" genoemd. Het lid verdedigde zich met zijn motorhelm, “een instinctieve reactie”, aldus getuigen.

“Ik werd gewelddadig aangevallen door Boris Faure, voorzitter van de socialistische federatie van Fransen in het buitenland. Ik zat op een terras van een café waar ik regelmatig ga toen ik Boris Faure de straat zag oversteken en naar me toe komen. Hij kwam naar me toe en niet andersom”, aldus M’Jid El Guerrab die Faure al jaren kent. “We hadden een vriendschappelijke en broederlijke relatie maar daar kwam eind 2016 verandering in toen ik bekendmaakte dat ik de socialistische partij verliet voor de beweging En Marche.”.

El Guerrab beschuldigt Boris Faure tevens van intimidatie en zelfs bedreigingen tijdens de parlementsverkiezingen maar stelt daar nooit op te hebben gereageerd tot deze week. “Hij viel me verbaal en fysiek aan. Hij kneep mijn pols in het bijzijn van meerdere getuigen. Ik reageerde niet toen hij me bedreigde en beledigde, tot hij met aanraakte. Ik vroeg hem drie keer om me los te laten maar hij kneep steeds harder. Ik kreeg schrik en reageerde gewelddadig om te vermijden dat hij mijn pols zou breken. Ik voelde me bedreigd door de aanwezigheid van Boris Faure nabij de woning waar ik met mijn vrouw en kinderen woon.”.

Mjid El Guerrab werd gearresteerd en in bewaring genomen. Hij bood intussen zijn excuses aan aan Faure en zijn familie en laat weten aangifte te willen doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team