Zoeken

Frankrijk: 30-jaar oude moord op Marokkaanse peuter bijna opgelost

15 juni 2018 - 16:30 - Wereld

©

In augustus 1987 werd het lichaam van een 4-jarig meisje langs de A10 snelweg in Frankrijk gevonden. Eerder deze week, 31 jaar na de ontdekking van het lichaam, werden haar ouders geïdentificeerd en aangeklaagd.

De 66-jarige vader en 64-jarige moeder, beiden van Marokkaanse afkomst, werden geïdentificeerd dankzij het DNA van hun zoon, die in 2016 werd gearresteerd voor een geweldsdelict. Dankzij de landelijke DNA-databank werd een match gevonden met DNA-sporen op de kleren en de deken waarin het meisje werd teruggevonden.

Het kindje heette Inass en werd met verwondingen een bijtwonden over heel het lichaam in een sloot gevonden door medewerkers van het bedrijf Cofiroute.

De ouders, die samen zeven kinderen kregen en sinds 2000 gescheiden leven, weigeren beiden de moord te bekennen. De vader stelt "opgelucht" te zijn dat de waarheid eindelijk aan het licht is gekomen. De moeder houdt vol dat haar dochter nog leeft en in Marokko woont. Beiden stellen door de andere te zijn mishandeld. De vader zegt de kleine Inass dood te hebben aangetroffen nadat ze van de trap was gevallen. Volgens hem besloten ze haar lichaam op weg naar Marokko te dumpen. In de auto zaten toen ook hun andere kinderen.

Na de vondst van het lichaam van de "kleine martelaar van de A10" zoals het meisje werd genoemd, werd een grootschalig onderzoek gestart. De politie bezocht 65.000 scholen en 6000 artsen en kinderdagverblijven. Een foto van Inass werd massaal gedeeld en ruim 30 landen werden op de hoogte gebracht, zonder succes. Het meisje werd uiteindelijk in Suèvres begraven. De bewoners leggen nog regelmatig bloemen op haar graf waarop "Hier rust een engel" geschreven staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team