Zoeken

Spaanse autoriteiten voorkomen dwanghuwelijk in Marokko

2 december 2018 - 20:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft onlangs in de regio van Alicante de vader en de broer van een 17-jarig meisje gearresteerd. Beiden wilden het tienermeisje tot een huwelijk dwingen in Marokko.

Het meisje zou aan een 20 jaar oudere man worden uitgehuwelijkt. Dat bericht het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken. Volgens de afdeling waarschuwde een kennis van de familie de autoriteiten kort voor het vertrek van het gezin naar Marokko.

El Pais bericht dat daarop een ontmoeting met het meisje werd georganiseerd en dat ze haar komend huwelijk in Marokko bevestigde. Het meisje mocht het ouderlijk huis niet verlaten en haar school had herhaaldelijk bij haar ouders ingegrepen zodat ze aan de eindexamens zou kunnen deelnemen.

Haar toekomstige 37-jarige echtgenoot had ze nog nooit gezien. Het huwelijk zou in het dorpje van haar ouders in Marokko plaatsvinden. Ze zou na haar huwelijk in het dorpje blijven wonen. In maart deed het tienermeisje een zelfmoordpoging. Door haar 29-jarige broer werd ze regelmatig mishandeld.

De vader en de broer werden aangeklaagd voor mishandeling en intimidatie. Het meisje werd in een jeugdcentrum van de Spaanse overheid opgevangen. Ze weigert naar huis terug te keren en wil haar studies voortzetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team