Zoeken

Frankrijk: vader in 1987 vermoord Marokkaans meisje (4) blijft vast

14 december 2018 - 17:50 - Wereld

©

Ahmed Loutoub, vader van de kleine Inass, een Marokkaanse peuter van 4 jaar wiens lichaam in 1987 langs de A10 snelweg in Frankrijk was gevonden, blijft in de gevangenis.

De rechtbank van Orléans heeft een verzoek tot voorwaardelijke vrijlating geweigerd. Ahmed Loutoub werd in juni dit jaar gearresteerd, 31 jaar na de moord.

Volgens de advocaat van de 66-jarige vader is de moeder "de enige schuldige" in deze zaak. Halima El Bakhti werd samen met haar man gearresteerd en wordt sindsdien ook vastgehouden.

De vader stelt zijn dochtertje op 10 augustus 1987 dood te hebben aangetroffen. Hij zou toen hebben besloten om het lichaam een dag later, op weg naar Marokko, langs de weg te dumpen en niets aan de politie te vertellen zodat zijn andere kinderen niet van hun moeder zouden worden gescheiden. Het koppel heeft zeven kinderen.

Inass werd met verwondingen en bijtwonden over heel het lichaam in een sloot gevonden door medewerkers van het bedrijf Cofiroute. Het meisje werd dertig jaar lang de "kleine martelaar van de A10" genoemd. Haar ouders werden geïdentificeerd na de arrestatie van een van hun zonen. Zijn DNA stemde overeen met DNA-sporen op de kleren en de deken waarin het meisje werd teruggevonden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team