Zoeken

Frankrijk: Marokkaanse cel in voor mishandelen man en kinderen met kabels

23 juni 2018 - 21:00 - Wereld

Ze sloeg haar man en kinderen met kabels

Een Marokkaanse vrouw is door een Franse rechtbank tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld voor de mishandeling van haar drie kinderen en haar echtgenoot. Ze verliest ook het gezag over haar kinderen.

De 10-jarige dochter van de vrouw had in april de politie gewaarschuwd na een gewelddadige ruzie tussen haar ouders. De agenten merkten toen dat het meisje onder de blauwe plekken zat.

Onderzoek toonde aan dat de moeder elektrische kabels gebruikte om haar kinderen te mishandelen en soms zelfs een mes tegen hun keel hield. Tijdens het proces vertelde de vader dat hij bang was van zijn vrouw. "Ik ben bang van haar, ze bedreigt iedereen", verklaarde hij toen. Hij stelde ook te vrezen dat ze met zijn kinderen naar Marokko zou vertrekken.

De vrouw stelt het slachtoffer te zijn van een complot die door haar schoonmoeder werd bedacht. "Ik ben het die niets mag doen. Ik heb enkel het recht om thuis te blijven!", verklaarde ze.

Medische tests toonden aan dat de 43-jarige verdachte paranoïde is. Ze mag geen contact meer hebben met haar kinderen en hun vader en zal zich moeten laten behandelen.

Bladna.nl