Zoeken

Spanje: Marokkaan veroordeeld voor mishandelen vrouw om "niet halal" outfit

5 februari 2018 - 15:20 - Wereld

©

Een man van Marokkaanse afkomst is in Spanje tot 22 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het mishandelen van zijn vrouw. Zij gedroeg zich volgens hem niet als een goede moslima.

De 24-jarige verdachte werd schuldig bevonden aan huiselijk geweld tegen zijn vrouw en haar 13-jarige zoon. De jongen werd mishandeld om hij niet snel genoeg de Koran leerde.

Volgens Spaanse media had de man in heel zijn woning bewakingscamera’s geïnstalleerd en hield hij zijn gezinnetje nauw in het oog. Hij sloeg zijn vrouw wanneer ze haar hoofddoek niet aandeed of te strakke kleren droeg. Hij gebruikte zelfs een taser tegen haar.

De twintiger vertelde aan de rechter dat de bewakingscamera’s enkel bedoeld waren om de zoon van zijn vrouw in het oog te houden omdat het een druk kind is. Hij stelt nooit zijn gezin in het oog te hebben willen houden.

De man was in 2016 al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Het koppel keerde enkele maanden later echter terug samen. Hij moet naast zijn celstraf, gedurende een periode van 32 maanden op minimaal 300 meter afstand blijven van de vrouw en haar zoon.

Bladna.nl