Zoeken

Frankrijk: Marokkaan kreeg niet over hart om aanslag te plegen

5 juli 2019 - 19:30 - Wereld

©

Ayoub El Khazzani wilde op 21 augustus 2015 een terroristische aanslag plegen in een trein tussen Amsterdam en Parijs. De Marokkaan werd echter door een Amerikaanse soldaat overmeesterd.

Vier jaar na de feiten vertelde El Khazzani aan de rechter dat hij door een simpele glimlach van de militair van zijn plannen had afgezien en zich met opzet had laten overmeesteren.

Via een videoconferentie verklaarde de 29-jarige verdachte: "Hij glimlachte naar me. En, omdat hij naar me had gelachen, lukte het me niet, ik kon niets meer doen."

De twintiger stelt te hebben gepanikeerd. "Ik kon niet op het hoofd van een mens schieten. Op dat moment begon ik te bibberen. Ik was psychisch verwoest maar kon het op het laatste moment niet doen".

Volgens El Khazzani was de aanslag tegen Spencer Stone en zijn collega’s door Abdelhamid Abaaoud, brein achter de aanslagen van Parijs op 13 november 2015, gepland. Hij had de wapens en een vat benzine geleverd zodat El Khazzani zichzelf in brand zou kunnen steken als hij werd gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team