Zoeken

Spanje: Marokkaan opgepakt in onderzoek verijdelde aanslag Sevilla

27 april 2019 - 19:30 - Wereld

©

Zouheir Bouhdidi, de 23-jarige Marokkaanse student die op 9 april in Marokko werd gearresteerd, heeft de namen van zijn medeplichtigen aan de politie gegeven. De jongeman wordt ervan verdacht aanslagen in Sevilla te hebben gepland.

Vier verdachten werden door Bouhdidi genoemd. Een van hen, een Marokkaan die net zoals Bouhdidi aan de universiteit van Sevilla studeert, werd door de Spaanse politie gearresteerd en voor de rechter geleid.

De jongeman werd na verhoor voorwaardelijk vrijgelaten. Zij paspoort werd wel afgenomen, hij mag Spanje niet verlaten en moet zich wekelijks bij de rechtbank melden.

Volgens Spaanse media wordt het materiaal dat in Bouhdidi’s woning werd gevonden momenteel geanalyseerd. De twintiger zou via Telegram contacten hebben gehakt met een leider van de terroristische organisatie Daesh in Syrië.

Zouheir Boudhidi had het bevel gekregen om een terroristische cel op te richten en zou later instructies krijgen over de locaties waar hij aanslagen moest plegen. De jongeman wilde in eerste instantie een aanslag in Sevilla plegen tijdens de Goede week.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team