Zoeken

Française veroordeeld voor niet bouwen luxe hotel in Marokko

25 juni 2021 - 17:40 - Wereld

©

De rechtbank van Bayonne in Frankrijk heeft op dinsdag 22 juni een vrouw veroordeeld wegens het niet bouwen van een luxehotel in de stad Oualidia, in Marokko. Zij wordt ervan beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van het vertrouwen van een dozijn van haar vrienden, die zij voor bijna 400.000 euro heeft opgelicht.

Na meer dan een maand beraadslaging is het vonnis eindelijk gevallen. De 54-jarige Marie-Christine is door de rechtbank van Bayonne wegens de verduistering van 370.000 euro veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden en een verbod van vijf jaar om een handelsonderneming te leiden, meldt France Bleu. Zij is ook verplicht de slachtoffers te vergoeden.

Lees ook: Franse vrouw vervolgd voor verduistering geld voor bouw luxe hotel in Marokko

Maxime Dubois, de advocaat van de oplichtster, is ontevreden over het vonnis en is van plan in beroep te gaan. Volgens hem is dit besluit "onwettig".

De feiten speelden zich af tussen januari 2013 en december 2014. Marie-Christine beloofde winstgevende investeringen in Marokko en leende 373.000 euro van een dozijn van haar vrienden voor de realisatie van een luxe thalassotherapie-hotel in de stad Oualidia. Een project dat nooit het daglicht zag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team