Zoeken

Foto Gianni Infantino veroorzaakt schandaal in Algerije

5 juli 2023 - 10:30 - Sport

©

Een recente bericht van FIFA-voorzitter Gianni Infantino met een Marokkaans voetbalshirt op Instagram, heeft voor opschudding gezorgd in Algerije. Algerijnse media wijzen op een duidelijke voorkeur van de verantwoordelijke voor Marokko en hekelen een gebrek aan onpartijdigheid.

De foto werd daarentegen zeer goed ontvangen door de fans van de Atlas Leeuwen, die zich verheugen dat de leider van het wereldvoetbal de historische prestaties van hun team tijdens het WK 2022 eerde.

Lees ook: Gianni Infantino komt terug op "ruzie" met Achraf Hakimi

Het feit dat de foto werd gedeeld terwijl Marokko en Algerije strijden voor de organisatie van de Afrika Cup 2025, heeft de spanningen verergerd. Beide landen zien in het evenement immers een kans op prestige en erkenning. Een deel van de Algerijnse pers wijst ook op de vermeende vriendschap van Infantino en Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Lees ook: Gianni Infantino: "Het is mogelijk om het WK in Marokko te organiseren"

Deze vermeende bevoorrechte relatie wordt met argusogen bekeken in Algerije, terwijl het land zelf ook de ambitie heeft om het Afrikaans kampioenschap voetbal te organiseren. Recente uitspraken van Lekjaa, waarin hij bevestigde dat het stadion in Fez klaar zou zijn om de wedstrijden van de Afrika Cup 2025 te ontvangen zodra Marokko als gastland wordt aangewezen, hadden enkele dagen geleden al voor controverse gezorgd in Algerije. Voor veel Algerijnse waarnemers tonen deze opmerkingen aan dat de beslissing van de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) al is genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team