Zoeken

Gianni Infantino komt terug op "ruzie" met Achraf Hakimi

23 december 2022 - 10:00 - Sport

©

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft de excuses van Atlas Leeuw Achraf Hakimi aanvaard. De speler ging tegen hem tekeer na het verloren duel met Kroatië op het WK in Qatar.

Achraf Hakimi was na de nederlaag in de troostfinale tegen Kroatië teleurgesteld en gefrustreerd over de rol van scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Hij heeft woedend zijn beklag gedaan bij Gianni Infantino op weg naar de kleedkamer. Later bood hij zijn verontschuldigen aan voor het incident. "Er is niets gebeurd, ik was boos, maar ik ben achteraf naar hem toe gegaan en heb me verontschuldigd voor de woorden die ik tegen hem uitsprak", vertelde Hakimi aan verslaggevers over het incident. "Infantino is mijn vriend en ik respecteer hem enorm. Er is niets gebeurd."

Lees ook: Bondscoach Walid Regragui tikt spelers op de vingers

De FIFA-voorzitter lijkt de excuses van de Marokkaanse rechtsback te hebben aanvaard. Hij kwam terug op het incident. "Hij kwam en verontschuldigde zich voor wat hij deed," vertelde Infantino aan de Qatarese sportzender Al Kass. "En in het heetst van de strijd zeg je misschien dingen die je niet meent." Hij zei ook dat hij van Hakimi hield en noemde hem "een geweldige speler".

Lees ook: Achraf Hakimi doet beloftes aan Marokkanen

Gianni Infantino prees ook de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK 2022 in Qatar. "Marokko speelde zeer goed voetbal, en we moeten de prestatie van Marokko appreciëren," zei hij. Infantino feliciteerde Hakimi, Ziyech, Bono en alle andere spelers en vergat ook bondscoach Walid Regragui niet. "Ze vertegenwoordigden in zekere zin twee continenten, want ze vertegenwoordigden de Arabische wereld en Afrika," voegde hij eraan toe. "En ze plaatsten zich voor de halve finale, wat sommige mensen verrassend vonden, maar dat was enkel het geval voor wie de ervaring van de spelers noch de coach kende."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team