Zoeken

Marokkaanse belastingdienst controleert bankrekeningen

11 september 2022 - 23:00 - Economie

©

In Marokko blijft de Algemene Directie der Belastingen (DGI) inspanningen leveren om "slechte belastingbetalers" op te sporen. Ze heeft onlangs een grootscheepse campagne gelanceerd om bankrekeningen te controleren en te verifiëren.

Inspecteurs van de DGI hebben, op basis van hun wettelijke bevoegdheden, een grootscheepse campagne opgezet om de bankrekeningen van belastingbetalers te controleren en te verifiëren, zo meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Belastingdienst drijft Marokkaanse influencers in het nauw

De actie respecteert de verbintenissen waartoe Marokko zich heeft verbonden in het kader van internationale verdragen. De inspecteurs van de DGI zijn op zoek naar informatie over financiële beleggingen, aflossingen van levensverzekeringspolissen en de verkoop of aflossing van financiële effecten. Ze brengen bijgevolg bezoeken aan bankinstellingen om zich ervan te vergewissen dat deze zich daadwerkelijk houden aan de reglementaire verplichtingen ter zake.

Lees ook: Wereld-Marokkanen halen rekening leeg na nieuws over uitwisseling bankgegevens

Financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen moeten de belastingautoriteiten alle informatie verstrekken die nodig is om na te gaan wie de werkelijke begunstigden zijn van de bij hen geopende rekeningen. De betrokken instellingen hebben hun cliënten reeds verzocht de ontbrekende informatie in hun registers in te vullen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team