Zoeken

In Filipijnen gestrande Marokkaanse bleef drie dagen zonder eten

28 april 2020 - 17:20 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw die in de Filipijnse hoofdstad Manilla vastzit vanwege de coronavirus pandemie, bleef drie dagen lang zonder eten in het hotel waar ze werd ondergebracht.

Net zoals 22.000 van haar landgenoten is Chaimaa in het buitenland gestrand als gevolg van de sluiting van de grenzen en het luchtruim door Marokko.

De jonge vrouw van de rond de twintig is ziek en heeft een hemorragische ovariumcyste. Ze was begin maart naar de Filipijnen vertrokken voor een korte vakantie, maar dat liep voor haar uit in een nachtmerrie.

"Ik ben niet in staat om in Manilla te leven, de omstandigheden zijn er dramatisch.", verklaarde Chaimaa die vanwege haar gezondheidstoestand dringende zorgt nodig heeft.

Chaima werd tijdens haar verblijf opgelicht, waardoor ze geen mobiele telefoon meer heeft om met haar familie in contact te blijven. De ambassade van Marokko in Manilla heeft niet op haar verzoeken tot hulp gereageerd. In het hotel waar ze verblijft bevinden zich tientallen gestrande Marokkanen in dezelfde situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team