Zoeken

In Melilla gestrande Marokkaanse vrouw (34) dood aangetroffen

17 mei 2020 - 13:20 - Wereld

©

Een 34-jarige Marokkaanse vrouw die vanwege de sluiting van de grenzen in Melilla vastzat, is de dag voor haar repatriëring naar Marokko dood aangetroffen.

Het jonge slachtoffer was kort voor de iftar door enkele van haar landgenoten bewusteloos in de douches gevonden. De snelle interventie en reanimatiepogingen van de hulpdiensten bleven tevergeefs.

Het overlijden van de jonge Marokkaanse werd door de politie bevestigd. Het parket in de enclave heeft een autopsie bevolen om de doodsoorzaak te bepalen.

Volgens medische bronnen overleed de jonge vrouw vermoedelijk aan een hartaanval. Er kwam ook bloed uit haar neus en oren toen ze bewusteloos werd aangetroffen.

De vrouw was in 1986 geboren en werkte als huishoudster bij een gezin in Melilla. Ze was een tiental dagen voor haar overlijden door haar werkgevers ontslagen en had aangifte tegen hen gedaan. Doordat ze niet naar Marokko kon terugkeren was ze door de Guardia civil naar een kamp gebracht waar gestrande Marokkanen sinds de sluiting van de grenzen verbleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team