Zoeken

Fietsende jongeren uit Molenbeek bijna in Marokko

23 juli 2022 - 17:00 - Wereld

©

De twaalf jongeren van een Brusselse buurthuis die op 1 juli met de fiets vanuit Molenbeek naar Marokko zijn vertrokken, zijn dinsdag in Marseille aangekomen.

De jongeren, van 16 tot 22 jaar oud, zijn op dinsdag 19 juli in Marseille in het zuiden van Frankrijk aangekomen. Zij legden in 17 dagen, meer dan 1300 kilometer af met de fiets.

Lees ook: Brusselse jongeren met de fiets naar Marokko (video)

"Wij zijn vandaag in Marseille aangekomen, waar wij werden verwelkomd door het stadsbestuur om ons te feliciteren met onze reis. Wie had kunnen denken dat deze groep, die tijdens de lockdown begon te fietsen om bij elkaar te blijven, twee jaar later 1322 km naar Marseille en verder naar Marokko zou fietsen?" staat op de Facebookpagina van het Molenbeekse Jeugdhuis. Tijdens de reis hielden zij halt in verschillende Franse steden, waar er ontmoetingen waren met jongeren uit Frankrijk.

Lees ook: Ibrahim Ouassari, digitale topper in Molenbeek

De eindbestemming is Al Hoceima in het noorden van Marokko. De jongeren overwegen om binnenkort met de boot naar Marokko over te steken. De fietstocht is een project van het buurthuis voor jongeren van Molenbeek. Het doel is niet alleen de mobiliteit per fiets te bevorderen, maar ook uitwisselingen tussen jongeren te stimuleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team