Zoeken

Brusselse jongeren met de fiets naar Marokko (video)

4 juli 2022 - 17:20 - Wereld

©

Vanuit de Belgische hoofdstad Brussel vertrokken 12 jongeren afgelopen vrijdag met de fiets naar Marokko. Een reis die ze al twee jaar aan het voorbereiden zijn en die een maand in beslag zal nemen.

De jongeren zijn tussen 16 en 22 jaar oud en wonen in de Brusselse gemeente Molenbeek. Een maand lang zullen ze naar Marokko fietsen, vergezeld van drie begeleiders, meldt Belga. Het doel van dit project is de mobiliteit per fiets te bevorderen, maar ook uitwisselingen tussen jongeren in België en Marokko te vergemakkelijken.

Lees ook: Tunesiër rijdt 5000 km met de fiets om liefde aan Marokkaanse te verklaren

Het begon allemaal tijdens de eerste lockdown. Door de beperking van de verplaatsingen, vooral met het openbaar vervoer, kwamen deze jongeren op het idee de fiets te gebruiken. De eerste bestemmingen waren Huizingen, Oostende en Amsterdam.

Lees ook: Nederlandse kroegbaas fietst naar Marokko om zaak te redden

Volgens het reisplan moeten de jonge reizigers 1300 km afleggen om Sète, in het zuiden van Frankrijk, te bereiken alvorens de boot te nemen voor een 40 uur durende overtocht. Op vrijdag, de eerste dag van de reis, legden de jonge Molenbekenaars 115 km af, alvorens de eerste halte van hun trip te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team