Zoeken

Marokko: celstraf voor verkrachter die weigert met slachtoffer te trouwen

17 januari 2021 - 22:40 - Gemeenschap

©

Het hof van beroep van El Jadida heeft een jongeman tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de "niet-gewelddadige verkrachting" van een minderjarige. Hij werd op heterdaad betrapt door de familie van het slachtoffer en beloofde in eerste instantie dat hij met het meisje zou trouwen om haar ‘eer te redden’, maar trok zich daarna terug.

De twee jonge mensen ontmoetten elkaar op de bruiloft van de zus van het meisje, meldt Assabah. Ze wisselden contacten uit en bleven elkaar zien tot op de dag dat ze haar maagdelijkheid verloor. Haar vriend had haar het huwelijk beloofd en ze besloten dan ook om hun relatie verder te zetten. Op een avond, betrapte de vader hen midden in wat een verkrachting zou blijken. Er werd een minnelijke schikking getroffen tussen de twee partijen.

De jongeman zou wellicht niet zijn gestraft als hij de onderhandelde overeenkomst met de familie van zijn slachtoffer niet had verbroken. Omdat hij zijn belofte verbrak, diende de vader van het meisje een klacht in bij de plaatselijke gendarmerie en werd er naar de betrokkenen geluisterd. Tijdens zijn verhoor veranderde de beklaagde van versie. Hij zei dat het minderjarige slachtoffer instemde met de relatie in ruil voor een geldbedrag dat hij aan haar betaalde. Volgens hem was ze betrokken bij prostitutie.

De verdachte werd gearresteerd en voorgeleid voor de procureur des Konings bij het hof van beroep van El Jadida. Na zijn verhoor heeft de magistraat om zijn detentie verzocht en werd hij voor de strafkamer gebracht die hem veroordeelde tot een jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team