Zoeken

Faudel: liedje voor Koning Mohammed VI en controverse

13 januari 2024 - 22:00 - Cultuur

©

De Algerijnse zanger Faudel heeft zich uitgesproken over zijn nauwe banden met Marokko en Koning Mohammed VI. Hij betreurt dat Algerijnse artiesten in eigen land vaak problemen ondervinden vanwege hun liefde voor het koninkrijk.

Dit vertelde de zanger afgelopen dinsdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe album "Choukrane" (Arabisch voor ’Dankjewel’), waarvan één nummer opgedragen is aan Koning Mohammed VI. Faudel benadrukte dat het zijn doel niet was om Algerijnen te irriteren met dit nummer, maar eerder om zijn dankbaarheid te uiten jegens Marokko en de Koning voor de warme ontvangst en de vele privileges die hij heeft genoten.

Lees ook: President Algerije: Faudel reageert op controverse

"Ik kwam tien jaar geleden naar Marokko, mijn vrouw is Marokkaanse, mijn kinderen zijn Marokkaans en ik heb de Marokkaanse nationaliteit en identiteitskaart," lichtte hij toe.

Lees ook: Marokkaans geworden zanger Faudel spot met Algerijnse president

Verder verklaarde Faudel dat hij zich niet wil mengen in de politieke geschillen tussen de twee landen en sprak zich uit tegen haatdragende en verdeeldheid zaaiende uitspraken van activisten op sociale media. "Marokko staat bekend om zijn gastvrijheid en integratie van mensen met verschillende nationaliteiten," voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team