Zoeken

Algerijnse zanger Faudel spreekt over Mohammed VI en Marokkaanse nationaliteit (video)

8 juli 2019 - 19:30 - Cultuur

©

Faudel kreeg in 2011 de Marokkaanse nationaliteit van Koning Mohammed VI. De Algerijnse raï-zanger is daar trots op, ondanks de vele kritiek die hij van zijn landgenoten, maar ook in Marokko, heeft gekregen.

In een lang interview aan Alyaoum24 vertelt "de kleine prins van de raï", zoals Faudel werd genoemd, over zijn succes toen hij nog maar 18 jaar oud was. Hij werd heel bekend met het liedje "Tellement nebrik" en de tournee "1,2,3 Soleil" met Khaled en Rachid Taha.

"Het was toen heel moeilijk voor me om buiten te komen. Khaled en Rachid Taha waren dat allemaal gewoon, ze waren ouder. Vandaag wordt ik met rust gelaten, ik heb geen lijfwachten, het publiek heeft me graag en begroet me ook. Het lukt me om mijn relatie met het publiek beter te controleren.

Faudel liet na zijn succes jarenlang niets van zich horen. Hij maakte onlangs zijn terugkeer dankzij zijn samenwerking met de Marokkaanse muziekproducer RedOne. "Ik wilde afstand nemen van dit alles, terug normaal ademen, rusten. Ik voel me mentaal veel beter. Nu kan ik alles beter beheren, ik heb tijd om liedjes te vinden en ze op te nemen.

Over Marokko spreekt Faudel vol lof. "Iedereen weet dat ik van Marokko houd en dat ik er mijn vakantie doorbracht. En op een dag ontmoette ik Koning Mohammed VI." Dat gebeurde tijdens een campagne met Najat Aatabou. "Het was een eer voor me, als Algerijn, en ik kreeg de kans om voor de Koning te zingen. Ik kreeg op een dag een telefoontje waarin me werd gevraagd of ik graag de Marokkaanse nationaliteit wilde. Ik antwoordde dat ik daar heel blij mee zou zijn. En ik kreeg het in 2011..."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team