Zoeken

Fatiha El-Ghorri, multi-getalenteerde Britse Marokkaanse

22 augustus 2022 - 16:20 - Cultuur

©

De Marokkaans-Britse Fatiha El-Ghorri is een actrice, schrijfster en comedian, die steeds meer plaats inneemt in de Britse media en culturele arena.

Fatiha El-Ghorri is geboren op 18 april 1981 in Hackney in Groot-Brittannië en is van Marokkaanse afkomst. Ze zet haar talenten in voor een groot aantal sociale en humanitaire doelen. Ze gebruikt "comedy om de barrières te slechten waarmee ze als moslima en vrouw te maken heeft", meldt Arab News. De organisatie ’Penny Appeal’ heeft het over een vrouw die "zeer controversiële onderwerpen zoals islamofobie en dating aanpakt, door haar eigen ervaringen te delen, die grappig en eerlijk zijn en tot nadenken stemmen".

Lees ook: Soumaya Ahouaoui bekroond tot beste actrice op filmfestival Rabat

In 2020 was Fatiha te zien in The Jonathan Ross Show en in zijn Comedy Club. Ze was ook te zien in The Russell Howard Hour, waar ze sprak over de verborgen voordelen van het dragen van de hijab en over haar ervaringen met daten als moslima. De 41-jarige vrouw was eveneens te zien in British Rationals (2017), The Stand-Up Sketch Show (2019) en Hypothetical (2019).

Lees ook: Soundos El Ahmadi verloor filmrol door zwangerschap

Fatiha El-Ghorri is twee keer getrouwd en gescheiden. "Ik was getrouwd, daarna ben ik gescheiden, nadien trouwde ik opnieuw en toen scheidde ik weer, omdat ik de eerste keer niet genoeg lessen had getrokken," vertelde ze aan The National.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team