Zoeken

België: 28-jarige Marokkaan opgepakt bij inval in loods

18 januari 2021 - 09:20 - Wereld

©

Deze week heeft de Antwerpse politie bij een inval in een loods een 28-jarige Marokkaan gearresteerd. Vier medeplichtigen werden ook ingerekend. Bovendien werd er 1,7 ton cocaïne in de loods aangetroffen.

De politie van de Belgische havenstad kwam de drugshandel op het spoor door zeecontainers die op een onrechtmatige manier werden opgehaald in de Antwerpse haven, meldt het Nieuwsblad. Het onderzoek leidde vervolgens naar een transportfirma en een vrachtwagenchauffeur die de containers met cocaïne naar verschillende loodsen in de omgeving van Antwerpen zou hebben vervoerd. Vervolgens werden de drugs verdeeld over auto’s met ingebouwde kluizen waarin de cocaïne werd verstopt.

Bij de inval in de loods in het Belgische Aartselaar bleken de vermoedens van de politie te kloppen. In de opslagplaats werd 1752 kilogram cocaïne aangetroffen en vijf mensen gearresteerd. Naast de 28-jarige Marokkaan waren er ook drie Nederlanders aanwezig en de Belgische eigenaar van de loods.

De Antwerpse politie heeft aanwijzingen dat er havenarbeiders, logistieke medewerkers en beveiligers betrokken zijn geweest bij de drugshandel. In het kader van dit onderzoek is ook een 37-jarige chauffeur opgepakt voor zijn vermeende betrokkenheid bij de criminele activiteiten.

Het wordt niet uitgesloten dat het lopende gerechtelijke onderzoek tot nog meer arrestaties zal leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team