Zoeken

België: 18 jaar cel geëist voor moord op Mohamed Hammas

12 december 2020 - 11:00 - Wereld

©

Afgelopen donderdag heeft de officier van justitie verzocht om gevangenisstraffen van 15 en 18 jaar voor Nabil S. en Soufyan I., die verdacht worden van de gruwelijke moord op Mohamed Hammas, in de nacht van 10 op 11 april 2012 op de parking van een Colruyt aan de Jeruzalemstraat in Schaarbeek. De jongeman overleed door een kogel in zijn borst.

Afgelopen donderdag vroeg de officier van justitie om 15 en 18 jaar gevangenisstraf toe te kennen aan Nabil S. en Soufyan I., die beschuldigd worden van de moord op Mohamed Hammas op 11 april 2012 in Schaarbeek.

De 28-jarige Hammas had tijdens de nacht van 10 op 11 april 2012 in een café deelgenomen aan een illegaal gokspel met dobbelstenen. Hij heeft daarbij een grote som geld gewonnen. Hij is daarna doodgeschoten, onderweg naar zijn wagen op de parking van het Colruyt-warenhuis in de Jeruzalemstraat.

Het slachtoffer wordt door vrienden en familie omschreven als iemand met het hart op de juiste plaats. Hij werd door twee kogels geraakt. "Een kogel voor het geld en een kogel met de handtekening van de belagers die vroeg of laat ter verantwoording zullen worden geroepen", stelt Cédric Vergauwen, de advocaat van de familie van Mohamed. Een familie die beproefd wordt door het verlies en de moeizame gerechtelijke procedure.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team