Zoeken

Benkirane: "De Sahara kwestie is tussen ons en Algerije"

23 juni 2012 - 18:00 - Marokko

©

"De Sahara kwestie is niet tussen ons en het Polisario, maar tussen ons en Algerije", aldus Premier Abdelilah Benkirane op donderdag aan zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan, tijdens de VN-conferentie "Rio+20" in Brazilië.

Abdelilah Benkirane vertelde de Turkse Premier dat de resolutie van het Sahara-conflict in handen ligt van Algerije, net zoals hij dat in mei al aan El Pais had gezegd. "As Algerije het wilde, zou het probleem van de Sahara in enkele dagen worden opgelost" vertelde hij toen aan het Spaans dagblad.

Benkirane, grote voorstander van de heropening van de grenzen tussen Algerije en Marokko, heeft net zoals Koning Mohammed VI, aan Algerije gevraagd om een ​​nieuwe pagina te openen in de betrekkingen met Marokko.

Na zijn onderhoud met Recep Tayyip Erdogan, verklaarde het hoofd van de Marokkaanse regering aan de pers dat Marokko haar handelsbetrekkingen, economische en politieke banden met Turkije wil ontwikkelen.

Donderdag heeft Abdelilah Benkirane tijdens de plenaire vergadering van "Rio+20", gepleit voor "de uitvoering van een nieuw model dat een duurzame ontwikkeling kan garanderen op economisch, milieu en sociaal vlak".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team