Zoeken

Abdelilah Benkirane minder zeker

22 juli 2012 - 13:18 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane is niet meer zo zeker als toen hij aan de macht kwam, omdat hij begrepen heeft dat zijn werk hem verplicht beslissingen uit te voeren die hij niet heeft genomen.

Volgens zijn entourage is de Premier gefrustreerd door de beperkingen en de complexiteit van de aan hem voorgelegde zaken, aldus Akhbar Al Yaoum.

Abdelilah Benkirane is er ook van bewust dat zijn populariteit en die van zijn partij achteruit gaat, en gelooft dat er "iets mis is". De situatie valt hem moeilijk na de klinkende overwinning van zijn partij in de laatste verkiezingen.

Na zijn benoeming had Benkirane aan een advieskantoor voor miljoenen dirhams, een herstructurering- en moderniseringsprogramma gevraagd van zijn afdeling, geadapteerd aan de uitgebreide bevoegdheden die hem door de nieuwe grondwet worden verleend.

Het voorgestelde moderniseringsprogramma bleek een flop, wat niet wegneemt dat Benkirane binnen zijn partij de unanimiteit maakt. Hij werd zondag namelijk herkozen voor een tweede termijn als partijvoorzitter.

Bladna.nl