Zoeken

Benkirane en Sarkozy ontmoeten in het geheim in Marrakech

4 augustus 2012 - 22:30 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane en Nicolas Sarkozy ontmoetten vorige zondag in het geheim in Marrakech. Bronnen van de PJD menen dat het om "parallelle diplomatie" gaat.

Officieel heet het een beleefdheidsbezoek, maar in Marokko wordt algemeen aangenomen dat de ontmoeting van Benkirane en Sarkozy was bedoeld om de voormalige Franse president gerust te stellen, na de recente verklaringen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls, die de "instrumentalisering van de Islam in Frankrijk wil beëindigen".

Tijdens hun bijeenkomst die ongeveer een uur duurde in Jnane Lekbir, eigendom van de Koning waar het echtpaar verbleef tijdens zijn laatste bezoek aan Marokko, hebben de twee mannen officieel gesproken over de goede betrekkingen tussen de twee landen .

Echter is deze ontmoeting merkwaardig, daar Nicolas Sarkozy bekend is als een fervente tegenstander van islamitische bewegingen. Benkirane weigerde zelf over zijn ontmoeting met Sarkozy te spreken.

Nicolas Sarkozy en zijn vrouw Carla Bruni, die vorige week een paleis in Marrakech hebben gekocht, zijn in Marokko aangekomen op 24 juli. Het echtpaar is dinsdag naar Frankrijk teruggekeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team