Zoeken

Abdelilah Benkirane machteloos tegen corruptie

31 juli 2012 - 17:00 - Marokko

©

"De overheid zal de rentenierseconomie en de corruptie niet kunnen uitbannen", aldus Premier Abdelilah Benkirane in een interview aan Al Jazeera.

"We kunnen ons niet veroorloven een zaklamp te nemen en in alle hoekjes van de Staat te zoeken naar zij die misdrijven hebben gepleegd, omdat het een misdaad tegen de natie zou zijn", vertelde Abdelilah Benkirane woensdag tijdens het programma "Bila Houdoud" (Zonder grenzen).

"De regering is van plan de pagina van het verleden te draaien. Wie geld afgeperst heeft, hebben we genoeg verwittigd, moge God je vergeven voor wat je doet. Degenen die deze praktijken hervatten, God zal zich wreken."

"Dat is mijn filosofie in het leven en ik er ben trots op", vervolgde Benkirane, die oordeelt dat de arrestatie van alle corrupte mensen onmogelijk is. Dit zou namelijk "een terroriserende heksenjacht zijn voor de samenleving".

"Zelfs als de klasse die het land bestuurt krachtiger is dan degene die het regeert, hebben de koningen van Marokko altijd evenwicht weten te brengen in hun Koninkrijk," concludeerde Abdelilah Benkirane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team