Zoeken

Ex-burgemeester Nador veroordeeld voor corruptie

7 maart 2024 - 14:00 - Marokko

©

De voormalig burgemeester van Nador, Soulimane Houliche (PAM), is door de Kamer voor financiële misdrijven bij het Hof van Beroep in Fez veroordeeld tot drie jaar celstraf.

Twee voormalige wethouders van de gemeente, leden van de PJD en de PAM partijen, kregen ook celstraffen voor hun betrokkenheid bij de malversaties. Nog twee andere wethouders kregen elk een jaar celstraf. Een ambtenaar van de gemeente werd vrijgesproken.

Lees ook: Voormalige burgemeester Nador veroordeeld tot 4 jaar cel

Soulimane Houliche werd schuldig bevonden aan corruptie, verduistering, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Hij zat al sinds 2019 in voorarrest en heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. De rechtbank heeft zijn verzoek om zijn paspoort terug te krijgen echter afgewezen.

Lees ook: Gemeenteraad Nador ontslagen

De zaak kwam aan het licht na rapporten van de Algemene Inspectie van de Territoriale Administratie. Deze rapporten onthulden ernstige misstanden in het beheer van de gemeente Nador, waaronder het verlenen van bouwvergunningen zonder toestemming van de bevoegde instanties en de bouw van gebouwen op illegaal verkavelde grond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team