Zoeken

Ex-gevangene Ilias helpt mensen succesvol te worden

21 januari 2021 - 12:00 - Wereld

©

De 27-jarige Ilias Rahimi belandde tijdens zijn jeugd meerdere malen in de gevangenis. Vandaag is hij een succesvolle ondernemer die rondrijdt in een blitse Range Rover. Hij wil aan de hand van zijn succesverhaal anderen bijstaan om dit ook te kunnen realiseren.

Ilias Rahimi groeide op in een gezin van zeven kinderen en was naar eigen zeggen een lastig kind. Hij werd verschillende keren veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege allerlei redenen waarover hij het nu liever niet over heeft omdat die fase nu definitief achter hem ligt. Hij wil nu focussen op het positieve. Hij heeft zijn hbo-opleiding werktuigbouwkunde niet afgemaakt, maar heeft alles toch goed op een rijtje.

Zijn moeder zette hem op een bepaald moment het huis uit omdat ze zijn problemen niet meer aan kon. Dat was de aanleiding voor Rahimi om de knop om te draaien. "Ik had nog maar 300 euro en een oude auto. Ik wist dat ik moest veranderen. Ik woonde in een soort container zonder kachel. Het was erg vervallen en was hooguit tien vierkante meter. In het dorp Enter, waar ze volgens mij nog nooit een buitenlander hadden gezien," zegt hij in het AD.

Hij begon eerst met de aankoop van spullen op Marktplaats om ze voor meer geld door te verkopen. Toen hij zich op een bepaald moment specialiseerde in wasmachines kwam Ilias in contact met een man die pandjes kocht en verhuurde en hem leerde hoe de vastgoedwereld in elkaar zit. Met zijn bedrijf Real Estate Masterclass, doet hij nu hetzelfde om mensen die de vastgoedmarkt op willen gaan te helpen. "Hij heeft van mij een zakenman gemaakt. Ik kon vroeger niet goed met mensen omgaan en was agressief. Ik hield er niet van om op de voorgrond te staan. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik uit mijn comfortzone kwam. Nu ben ik altijd onder de mensen en voelt dat heel natuurlijk."

Zijn eerste pandje kocht Rahimi op de Goereesestraat in Rotterdam-Zuid. Hij transformeert en renoveert woningen en investeert ook in nieuwbouwprojecten. Zijn Afghaanse moeder is nu heel trots op zijn loopbaan. "Ze heeft mij gemotiveerd om iets van mijn leven te maken. Ik wil veel geld verdienen, maar ook iets betekenen voor de sociale huursector. Hoe weet ik nog niet, maar ik wil zorgen dat mensen in goede leefbare huurwoningen terecht kunnen. Ik ben ook opgegroeid in een sociale huurwoning en ik wil graag iets terug doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team