Zoeken

Hoe Chahid Charrak multimiljonair is geworden (video)

31 december 2020 - 19:20 - Wereld

©

Afgelopen jaar maakten we op sociale media kennis met een opmerkelijke nieuwkomer: Chahid Charrak, een succesvolle zakenman met een mooie villa, vier schatten van kinderen en een gouden Lamborghini. De Zeewoldenaar werd multimiljonair in de sanitair- en tegelhandel. In het AD vertelt hij zijn verhaal.

Chahid Charrak heeft een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder en is de eigenaar van Tegeldepot, Tegelensanitairmagazijn, Megadump en Badkamer Factory. Hij is multimiljonair geworden na een opmerkelijk traject. Hij haakte snel af van school en wist al op jonge leeftijd dat hij wilde ondernemen om veel geld te verdienen. Bij het opzetten van zijn eerste bedrijf in Tiel sliep hij in de keuken van zijn bedrijf en nam hij een sportschoolabonnement om te kunnen douchen.

"Na mijn basisschooltijd ben ik gaan werken bij een pallethandel in Zeewolde", zegt Charrak. "Daar heb ik geleerd om lichamelijk zwaar werk te doen. Voor dat bedrijf ben ik in Litouwen gaan werken. Ik had veel geld gespaard." Toen hij op 18-jarige leeftijd terug in Nederland was, wilde hij niet meer naar school. Zijn ouders waren flink teleurgesteld. "Mijn moeder had atheneum gedaan, mijn vader gymnasium. Ze wilden niet dat ik zwerver werd. Maar ik wilde geld verdienen en mijn enige doel was rijk worden."

Hij zag dat zijn stiefvader ontzettend veel geld verdiende met sanitaire tegels. "Ik ben naar hem toe gestapt en zei dat ik ook een eigen zaak wilde beginnen. In Tiel heb ik gesproken met een leverancier van tegels. Hij was net met een groothandel begonnen en zei dat ik echt in Tiel moest gaan zitten om aan particulieren tegels te verkopen." Charrak werkte elke dag van negen tot negen uur. "Ik ging naar klanten toe met mijn pinautomaatje. Het gaf altijd een lekker gevoel als mensen betaalden. Na twee jaar ontmoette ik mijn vrouw en heb ik een huisje op de hoek van de zaak gehuurd." Ze hebben nu vier kinderen en wonen in Zeewolde, waar hij ook verschillende bedrijven heeft opgezet.

Charrak is ook een succesvolle youtuber. Hij staat bekend als Dutch Performante op Sociale Media. "Zo’n jaar geleden heeft een collega een Instagram-account aangemaakt voor mijn dure auto. Ik ging steeds meer samenwerken met andere mensen die veel volgers hadden. Mensen zagen mij rijden in de gouden Lambo en zetten dat op internet. Zo werd het steeds groter en groter."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team