Zoeken

Helft Europese moslims open voor huwelijk met partner met ander geloof

22 september 2017 - 17:14 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de banden van Europese moslims met het land waarin ze leven.

Uit dit onderzoek blijkt dat 76% Europese moslims « erg gehecht » zijn aan het land waar ze leven en nog meer in Finland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België. In Nederland, Griekenland, Italië en Oostenrijk is dat minder. Verrassender is dat deze band bij moslimkinderen in Nederland en Frankrijk minder sterk is dan bij hun ouders.

Bijna de helft van de respondenten (48%) voelen zich « helemaal op hun gemak » met het feit dat een familielid met iemand met een andere religie zou trouwen. Een kwart stelt daarentegen zich niet comfortabel te voelen met het hebben van een homoseksuele of transseksuele buur.

In tegenstelling tot wat wordt gedacht heeft de overgrote meerderheid (76%) Europese moslims vertrouwen in instellingen zoals justitie en politie. Dit aantal ligt hoger dan bij de rest van de bevolking.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 39% van de ondervraagde Europese moslims zich gediscrimineerd voelen vanwege hun herkomst of religie. 27% stelt het slachtoffer te zijn geweest van intimidatie waarvan 10% aangifte heeft gedaan.

Het onderzoek werden in 2016 uitgevoerd op een steekproef van 10.527 mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team