Zoeken

Europa wil strengere regels voor import citrusfruit uit Marokko

23 april 2024 - 07:00 - Economie

©

De voorzitter van de Spaanse regio Valencia, Carlos Mazón, heeft de Europese Unie gevraagd om een "koude behandeling" te verplichten voor citrusfruit uit derde landen, waaronder Marokko.

Deze "koude behandeling" houdt in dat sinaasappels tot onder de twee graden Celsius worden gekoeld gedurende 25 dagen, dit om fruitmotten en andere parasieten te doden.

Lees ook: Marokko exporteert jaarlijks 45.000 ton citrusvruchten naar VS

"Voor het eerst is een Eurocommissaris voor Landbouw bereid om de eis van koude behandeling uit te breiden naar alle citrusfruit van alle oorsprong, niet alleen naar sinaasappels uit Zuid-Afrika," zei Mazón tegen La Razón. De kwestie zal dinsdag worden besproken binnen de Commissie "om een ​​zo belangrijk dossier voor onze boeren vooruit te helpen," voegde hij toe.

Lees ook: Rusland blokkeert invoer Marokkaanse citrusvruchten

De voorzitter van de Generalitat hield hierover een videoconferentie met de Eurocommissaris voor Landbouw, Janusz Wojciechowski. Dankzij deze vergadering "kunnen we beginnen met het versnellen van een cruciale vraag voor de landbouw, met name voor onze citrusvruchten, door vooruitgang te boeken op het gebied van wederzijdsheid, rechtvaardigheid en gelijkheid en met dezelfde regels voor iedereen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team