Zoeken

Europa heeft 50 miljoen migranten nodig

6 december 2019 - 14:20 - Wereld

©

Europa heeft maar liefst 50 miljoen migranten nodig wil het een ernstige economische crisis voorkomen. Dat is althans wat Jean-Paul Delevoye, Hoge commissaris voor pensioenen in Frankrijk, verklaarde tijdens een meeting met jongeren in het Franse Créteil.

"De Europese demografie en de veroudering ervan zorgen ervoor dat, als we de economische machine in stand willen houden, we 50 miljoen buitenlanders nodig zullen hebben om de werkende bevolking in 2050 in Europa in evenwicht te houden.", vertelde Delevoye tijdens de ontmoeting.

Volgens de expert hebben politici de moed niet om over de nut van immigratie te spreken omdat het onderwerp gemakkelijk voor controverse zorgt. "We zitten in een heel ongezonde periode van onze democratie, waar we een zondebok zoeken: gisteren was het de jood, vandaag is het de moslim, morgen zal het iemand anders zijn.", vervolgde de voormalige minister van Jacques Chirac.

De verklaringen van de Franse verantwoordelijke werden door Le Figaro gepubliceerd en zorgen zoals verwacht voor veel ophef in Frankrijk, vooral bij het extreemrechts. Zijn uitspraken worden "onwaardig van een regeringslid" en "schandalig" genoemd. Volgens het extreemrechts moedigt de regering "liever immigratie aan dan een groei van het geboortecijfer".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team