Zoeken

Vriend van Marokko Jacques Chirac overleden

26 september 2019 - 14:40 - Wereld

©

De voormalige Franse president Jacques Chirac is vandaag, donderdag 26 september, op 86-jarige leeftijd overleden. De bewindsman was een grote vriend van Marokko en een figuur van de Franse politiek.

Het overlijden van Jacques Chirac werd deze middag door zijn familie aan persagentschap AFP bevestigd. Zodra het nieuws uit was werd een minuut stilte gehouden in het Frans parlement.

Meerdere staatshoofden over heel de wereld, maar ook de president van de Europese commissie en andere grote organisaties hebben reeds hun condoleances overgebracht. Het overlijden van de voormalige president van Frankrijk komt voor velen als een schok.

Jacques Chirac was een grote vriend van Marokko en een goede vriend van wijlen Koning Hassan II. Hij verklaarde jaren terug dat hij aan Hassan II zijn kennis van de waarden en complexiteit van de Arabische en islamitische wereld te danken heeft.

Jacques Chirac was president van Frankrijk tussen 1995 en 2007. Hij was in de laatste jaren zwaar verzwakt. Hij overleed vandaag in vrede in de aanwezigheid van zijn geliefden. Dat verklaarde zijn schoonzoon aan de media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team