Zoeken

Frankrijk: ambtenaar roept op tot onthoofding moslima

22 oktober 2019 - 18:00 - Wereld

©

Een ambtenaar van het gemeentehuis van Meaux in Frankrijk heeft begin deze week tot de moord van een moslima opgeroepen. De man deed dat na een demonstratie tegen islamofobie in Parijs.

In Frankrijk zorgt de hoofddoek al een tiental dagen voor verhitte debatten. Aanleiding daarvan is de agressie van Fatima E., een jonge moslima die haar zoontje en zijn klasgenoten voor een bezoek aan de regionale raad van Bourgondië-Franche-Comté vergezelde.

Een lid van de RN-partij vroeg dat ze haar hoofddoek zou afdoen. Een foto van de vrouw die haar geschokt en huilend zoontje vasthield terwijl er rond haar over haar hoofddoek werd gediscussieerd zorgde voor veel reacties in het land.

Op het incident werd geschokt en verontwaardigd gereageerd. Maar het voorval heeft ook een toename van de islamofobe verklaringen in het land als gevolg.

De demonstratie werd georganiseerd om de haat tegen moslima’s en de hoofddoek in het Europees land aan de kaak te stellen. Een foto van een vrouw met een hoofddoek en een een spandoek waarop "Française, moslima en gesluierd, als ik je stoor nodig ik je uit om mijn land te verlaten" geschreven stond, zorgde voor ophef bij het extreemrechts.

Veel extreemrechts politici reageerden kwaad en deelden de foto van de vrouw op hun accounts op sociale media. Een van de berichten die het meest opviel is dat van de ambtenaar van het gemeentehuis van Meaux: "Snijd deze t*** het hoofd af".

De burgemeester van Meaux heeft laten weten dat de ambtenaar, die zich intussen heeft verontschuldigd, een sanctie mag verwachten. De politie van Meaux heeft tevens een onderzoek gestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team