Zoeken

Dertien Marokkanen op weg naar Europa belanden in Ivoorkust

2 januari 2020 - 15:10 - Wereld

©

Dertien Marokkaanse migranten werden afgelopen donderdag in Ivoorkust gevonden en gearresteerd. De jongeren hadden zich in een boot van de Italiaanse rederij Grimaldi Lines verstopt, denkend dat het vaartuig naar Europa zou terugkeren.

Volgens een verklaring van de ambassade van Marokko in Ivoorkust werden de Marokkaanse autoriteiten vrijdag op de hoogte gebracht van de arrestatie van de dertien jongeren.

Het groepje had de nacht op het politiekantoor in de haven van Abidjan doorgebracht. Verantwoordelijken van de ambassade bezochten de jongeren op het politiekantoor om hun indentiteit vast te stellen, waarna een procedure werd gestart voor hun repatriëring.

Volgens Marokkaanse media werden de jongeren bij hun aankomst slecht behandeld en in schandalige omstandigheden vastgehouden. De ambassade zou het nodige hebben gedaan voor hun transfer naar de politieprefectuur van Abidjan en voor voedsel, kleren en hygiënische producten hebben gezorgd.

Een speciaal reisdocument werd dezelfde dag aan de dertien jongeren toegekend zodat ze zo snel mogelijk naar Marokko zouden kunnen terugkeren. Allen landden op 31 december om 6:45 uur in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team