Zoeken

Spaanse partij eist sancties tegen Marokko

13 september 2019 - 16:20 - Wereld

©

Vox, Spaanse extreemrechts partij, heeft aan de Spaanse regering gevraagd om een einde te maken aan de financiële steun die jaarlijks aan Marokko wordt toegekend.

Het is niet de eerste keer dat Vox de betrekkingen en samenwerking van Spanje en Marokko aan de kaak stelt. Volgens Santiago Abascal, leider van Vox, zou Spanje ruim 200 miljoen euro aan Marokko hebben gedoneerd, zonder dat dat resultaten heeft opgeleverd.

De politieke partij had in maart dit jaar al aan de Spaanse regering gevraagd om een muur te bouwen tussen Marokko en de Spaanse enclaves Sebta en Melilla in het noorden van het koninkrijk. De muur moest helpen de illegale immigratie beter te bestrijden.

Abascal zou zelfs verder zijn gegaan door te eisen dat Marokko financieel zou bijdragen aan de bouw van de muur daar, "Marokko groepen illegale migranten stuurt om de Europese Unie te doen chanteren". Migranten die Spanje bereiken zouden volgens Vox tevens geen recht moeten hebben op sociale en medische diensten. Van een regularisatie is al helemaal geen sprake, ongeacht de situatie van de aanvrager.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team