Zoeken

EU vraagt Spanje om Marokko migranten te leren stoppen

9 april 2019 - 18:30 - Marokko

©

De Spaanse regering gaat in de komende weken aan Marokko nieuwe uitrusting doneren en opleidingen verschaffen om de strijd tegen de illegale immigratie te verbeteren. Dat gebeurt op vraag van de Europese Unie.

Volgens Spaanse media zal Spanje boten, elektronisch materieel en nieuwe communicatiemiddelen aan Marokko doneren. Volgens Eldiario zijn de opleidingen tevens bedoeld om "de komst van migranten in Spanje te vermijden".

Het initiatief wordt door de Europese Unie gefinancierd om officieel "de reddingscapaciteiten van Marokko te verbeteren". Marokko heeft dus meer middelen nodig om de migranten als eerste te onderscheppen en ze "naar hun vertrekpunt terug te sturen voor ze de Spaanse wateren bereiken".

Spanje en Marokko onderhandelen volgens de medium al maanden om een einde te maken aan de komst van pateras met migranten. José luis Ábalos, Spaanse minister van Ontwikkeling, bood daarvoor zijn "samenwerking" aan voor de oprichting van een "Marokkaanse reddingsdienst". Het voorstel zou "positief zijn verwelkomd" door de Marokkaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team