Zoeken

Marokko hield sinds januari 25.000 migranten tegen

14 mei 2019 - 10:00 - Marokko

©

Marokko heeft een financiële hulp van 148 miljoen euro gekregen van de Europese Unie om de toestroom van migranten naar Europa beter te beheersen.

Ondanks alle maatregelen die worden getroffen gaat er geen dag voorbij zonder dat migranten naar Europa vertrekken. Khalid Zerouali, verantwoordelijke van de controle bij de grenzen in Marokko, bevestigde dat aan Reuters.

Sinds het begin van het jaar wisten 7202 migranten illegaal in Spanje aan te komen. Dat is ruim 2000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De helft van deze aankomsten vond in januari plaats. In de drie daaropvolgende maanden daalden de aankomsten van migranten sterk, aldus Zerouali.

Volgens de verantwoordelijke wisten de Marokkaanse autoriteiten sinds januari ruim 25.000 migranten tegen te houden, 30 procent meer dan vorig jaar. Zerouali stelt dat dat het gevolg is van het strenge optreden van de veiligheidsdiensten tegen mensensmokkelorganisatie. Een vijftigtal organisatie werden in de eerste vier maanden van het jaar opgerold, 63 procent meer dan in 2018.

Vorig jaar wisten 57.000 migranten vanuit Marokko naar Spanje te vertrekken. Het merendeel deed dat via de Middellandse zee tijdens de zomer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team