Zoeken

Marokko vraagt Spanje om studenten en werknemers te helpen opleiden

4 januari 2019 - 14:40 - Marokko

©

Marokko heeft hulp aan Spanje gevraagd om studenten en werknemers in de gezondheidssector en het toerisme op te leiden.

Het koninkrijk belooft in ruil een nog strengere strijd tegen de illegale immigratie. Dat bericht El Pais. Het blad herinnert eraan dat in de loop van vorig jaar 58.000 migranten via de Middellandse zee in Spanje zijn aangekomen, waarvan een groot aantal Marokkanen.

Volgens de krant willen de Marokkaanse autoriteiten aan jongeren en werknemers een betere opleiding verschaffen in sleutelsectoren zoals de gezondheid en het toerisme en eisen tevens de oprichting van een programma zoals Erasmus om aan jonge Marokkanen de kans te geven om in het buitenland te studeren en vervolgens naar Marokko terug te keren.

Zoals gewoonlijke is Spanje bereid om de eisen van Marokko bij de Europese Unie te verdedigen. Dat bevestigt de Spaanse staatssecretaris voor migratiezaken Consuelo Rumí. Volgens haar is "de samenwerking met Marokko namelijk noodzakelijk om de migratiedruk te doen dalen".

De Europese Unie had enkele weken geleden al een financiële hulp van 140 miljoen euro aan Marokko beloofd. Het koninkrijk zou het bedrag nog voor eind 2018 ontvangen, maar dat is nog niet gebeurd. Spanje leverde enkele weken geleden ook een tientallen gepantserde voertuigen aan Marokko om te helpen in de strijd tegen de illegale immigratie.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team