Zoeken

Erkenning moskeeën wordt moeilijker in België

13 september 2017 - 13:00 - Wereld

©

In België voorziet een nieuw rapport over de radicalisering een aanscherping van de regels voor de erkenning van moskeeën. Het rapport werd in opdracht van de Belgische autoriteiten na de aanslagen in Brussel opgesteld.

De onderzoekscommissie belast met het rapport heeft begin deze week een nieuwe versie van het rapport aangekondigd waarin de radicale islam wordt besproken, ook al gaat het document officieel over alle religies.

« De administratieve doorzichtigheid van moskeeën, de controle op de opleiding van imams en respect voor principes zoals gelijkheid van mannen en vrouwen, behoren tot de criteria die nodig zijn voor de erkenning van religies » schrijft de krant La Libre Belgique.

Dezelfde bron meldt dat de regering ook haar aanbevelingen aan de politie en inlichtingendiensten via een administratieve circulaire moet meedelen.

Het rapport van criminoloog Michael Dantinne wordt naar verwachting in oktober vrijgegeven en behandelt vijf thema’s:

 De rol van internet in de verspreiding van radicalisme
 De rol van de gevangenis in radicalisering
 De evolutie van de radicale islam in België
 De mogelijke banden met werkgelegenheid en integratie
 De Grote Moskee van Brussel

In augustus had de Belgische minister van Justitie Koen Geens aan het Executief van de Moslims van België (EMB) gevraagd om alle imams die in Belgische moskeeën werken te monitoren en te melden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team