Zoeken

Moskeeën Rotterdam trainen tegen aanslagen

17 september 2017 - 17:00 - Wereld

©

Moskeevrijwilligers en -bestuurders in Rotterdam hebben deze week een eerste training gehad om moskeeën tegen aanslagen te beschermen.

De training wordt door een gespecialiseerd bedrijf gegeven op advies van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De training werd aan de 35 moskeeën van Rotterdam aangeboden.

In het afgelopen jaar werden meerdere moskeeën in Rotterdam maar ook in andere steden beklad met hakenkruisen, racistische en islamofobe berichten of ontvingen dreigbrieven. De moskeebesturen hebben daarover regelmatig contact met de NCTV. Dat bericht het AD.

« Onze boodschap aan alle moskeebesturen in Nederland is: zorg goed voor de eigen beveiliging. Natuurlijk, als er echt dreiging is, zorgt de overheid voor de moskeeën. De moskeeën kunnen daarnaast zelf maatregelen nemen. Denk aan goede sloten op de deur. », aldus NCTV-woordvoerder Lodewijk Hekking.

In Den Haag voerden experts van de gemeente een veiligheidsanalyse uit in moskeeën. Aan de gebedshuizen werd toen aangeraden om beschermende folie op de ramen te doen en bewakingscamera’s te plaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team