Zoeken

Moskeeën België bidden voor slachtoffers aanslagen Brussel

25 maart 2018 - 14:20 - Wereld

©

In België werd vrijdag in alle moskeeën gebeden voor de slachtoffers van de aanslagen van maart 2016 in Brussel. Dat gebeurde op vraag van de Moslimexecutieve van België.

“Als Belgische moslims worden wij nog meer getroffen door deze gruwelijke daden in naam van de islam, waardoor de perceptie van onze gemeenschap heel negatief beïnvloed wordt. Zozeer zelfs dat wat vroeger de waardigheid in het islamitische geloof belichaamde, nu overschaduwd wordt en wantrouwen, angst of verwerping oproept”, schrijft het Executief van de Moslims van België op haar website.

"Het is aan ons om onze toekomst in eigen handen te nemen en (...) met z’n allen een tegenwicht te bieden aan hen die de islam hebben gegijzeld om hun oorlogszuchtige en chaotische drift te verzadigen, waarbij ze de universele waarden van ons geloof, die wij delen met alle mensen, met de voeten treden”, vervolgt het EMB.

De voorzitter van de Moslimexecutieve, Salah Echallaoui, had alle moskeebesturen opgeroepen om "een moment van gemeenschappelijk gebed aan de slachtoffers toe te wijden tijdens het gebed op vrijdag".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team