Zoeken

Enquête: ruim helft ondervraagden weet niet waar Marokko ligt

10 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Uit een online-enquête van de Britse website The Knowledge Academy, blijkt dat internetgebruikers van over de hele wereld met moeite landen als Marokko, Frankrijk, Canada en Indonesië op een wereldkaart aan kunnen wijzen.

In januari heeft de Britse website die online-trainingen aanbiedt, aan 6550 internetgebruikers uit verschillende landen een lijst van 20 landen met meer dan 25 miljoen inwoners voorgelegd met de vraag waar deze landen op een wereldkaart te vinden zijn. Geen van de ondervraagden heeft alle landen op de lijst weten te vinden en 57% van de respondenten kon Marokko niet correct aanwijzen.

Frankrijk werd door 33% van de deelnemers niet gevonden, 53% bleek niet te weten waar Canada ligt en 46% kon Australië niet correct aanwijzen op een wereldkaart. De grootste problemen ondervonden de ondervraagden met het aanwijzen van Aziatische landen, hoewel in dit werelddeel juist veel populaire vakantiebestemmingen te vinden zijn. 83% van de deelnemers wist Indonesië niet te vinden op een wereldkaart.

"Hoewel Bali, Jakarta en Lombok tot de meest populaire toeristische attracties in de regio behoren, ontdekten we dat velen goede herinneringen aan deze plaatsen hadden, maar zich hun locatie niet konden herinneren", verklaart The Knowledge Academy op zijn eigen website.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team